Fun & Games

Lambada vs. Maraschino

Heeft u de nieuwste dansrage, de Maraschino, al onder de knie? De Amerikaanse tiener Sione Maraschino plaatste het vrolijke naar zichzelf genoemde dansje 2 weken geleden nietsvermoedend op het videoplatform Vine, met een gigantische internethit tot gevolg. Ieder tijdsgewricht heeft zo zijn dansje, lijkt het wel. Eind jaren 80 was dat de Lambada.

Toen Sione Maraschino, een blijmoedige tiener uit Orlando, 16 dagen geleden even loos ging op  een verlaten parkeerterrein en zijn vrolijk dansje heupwiegend deelde met de wereld via het social media kanaal Vine, had hij nooit kunnen denken dat hij vandaag bijna 400.000 likes en evenveel re-vines zou hebben.Meteen kwamen er honderden posts bij van mensen die de ‘Maraschino Step’ zelf uitprobeerden. Het is een hallucinant voorbeeld van de snelheid waarmee sociale media een hype kunnen creëren.

Om de zoveel tijd duiken er hippe en makkelijk uit te voeren dansjes op, denk maar aan de Macarena, het zwaaien met de handjes op de Ketchupsong, de Harlem Shake of PSY’s Gangnamstyle. In 1989 werden dansvloeren wereldwijd onveilig gemaakt door de sensuele uit Brazilië overgewaaide Lambada. Net als elke andere zichzelf respecterende dansrage was ook de Lambada gekoppeld aan een lied, in dit geval de gelijknamige wereldhit van de Frans-Braziliaanse groep Kaoma. Het vrolijke deuntje werd op de valreep een van dé geluiden van de jaren 80.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *